«Ақмола облысы білім басқармасының Зеренді ауданы бойынша білім бөлімі Садовое ауылының жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа села Садовое отдела образования по Зерендинскому району управления образования Акмолинской области»

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

2 хаттамасы

№ 2 хаттама

Садовое орта мектебінің бракераж комиссиясының отырысы10.2019 жыл.

Комиссия мүшелерінің барлығы-3                                                

 Қатысқандар-3

 

Күн тәртібі.

1.                    "Бракераждық комиссия туралы Ережемен"танысу.

2.                    2019-2020 оқу жылына арналған жұмыс жоспарын бекіту

"Бракераж комиссиясын құру туралы" 27.08.2018 ж. №26-п бұйрықты оқып, комиссия мүшелерін:

-Бажок Н.Н жауапты тамақтандыруды ұйымдастыруға мектеп

- Балтабаева Т. К. бастауыш сынып мұғалімі

 

Тыңдады: мектепте тамақтануды ұйымдастыруға жауапты Н. Н. Бажок, ол бракераждық комиссияны "бракераждық комиссия туралы ереже" бөлімдерімен таныстырды: 1. Жалпы ережелер.  2. Комиссияның өкілеттігі.     3. Тамақты органолептикалық бағалау әдістемесі .5. Тағам сапасын бағалау критерийлері.

Е. М. бракераждық комиссияның өкілеттіктеріне толығырақ тоқталды.  Бракераждық комиссия:

- шикі өнімнің санитарлық-гигиеналық нормаларының сақталуын бақылауды жүзеге асырады.

- тамақ өнімдерін сақтауға арналған қойма және басқа да үй-жайлардың жарамдылығын, сондай-ақ оларды сақтау ережелері мен шарттарының сақталуын тексереді;

- күн сайын мәзір-жаймалардың дұрыс құрылуын қадағалайды;

- буфет жұмысының ұйымдастырылуын бақылайды;

 - тамақ өнімдерін сату мерзімін және тамақ дайындау сапасын бақылауды жүзеге асырады;

- тағамның балалардың физиологиялық қажеттіліктеріне және негізгі тағамдық заттарға сәйкестігін тексереді;

- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын қадағалайды және бақылайды;

- қазандыққа өнімдердің толық салынуын бақылайды, тағамның шығуын тексереді;

- дайын тамақты органолептикалық бағалауды жүргізеді, яғни оның түсі мен иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтау.;

- дайындалған тамақтану көлемінің сатылған порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді;

-тамақтан уланудың және асқазан - ішек ауруларының алдын алады; - тамақ бракеражы дайындалған партияны жіберу басталғанға дейін 30 минут бұрын жүргізіледі; - бракераж жүргізу кезінде Комиссия мүшелері жартылай фабрикаттарға, дайын тағамдар мен аспаздық өнімдерге қойылатын талаптарды басшылыққа алады.                                                                                                                 - дайын тамақты беруді сынаманы алғаннан кейін және дайын тамақты бағалау нәтижелерін бракераж журналына жазғаннан кейін және оларды беруге рұқсат етілгеннен кейін ғана жүргізу керек; - тамақты дайындау технологиясы бұзылған жағдайда комиссия оқушыларға тамақты беруге тыйым салуға, оларды пысықтауға немесе қайта өңдеуге, ал қажет болған жағдайда санитарлық - тамақ зертханасына зерттеуге жіберуге міндетті.;                                                                                                                                                                      - бракераж жүргізу үшін ас блогында таразы, тамақ термометрі, аспаптарды шаю үшін қайнаған қайнаған шәйнек, екі қасық, шанышқы, пышақ, артқы жағында салмағы көрсетілген тәрелке (1 порция да, 10 порция да сиятын), сызғыш болуы қажет.;                                                                                                    

- бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мөрмен бекітілуі тиіс; бракераж журналы мектеп балында сақталады. қарындасы;

- бракераж журналында тағамның сыртқы түрі, түсі, иісі, дәмі, консистенциясы, қаттылығы, шырындығы сияқты көрсеткіштерге назар аудара отырып, жалпы рационға емес, әр тағамның сынамасының нәтижелері белгіленеді, тамақтың органолептикалық бағасын жүргізетін тұлғалар осы талдау жүргізу әдістемесімен танысуы тиіс; - тағамның сапасына бракераж комиссиясының төрағасы, тағам дайындайтын асхана меңгерушісі және аспазшы жауапты болады.

Соңында ДосумоваА.С,. бракераждық комиссияның бекітуіне 2019-2020 оқу жылына арналған комиссияның жұмыс жоспарын ұсынды.

 

Шешім: 1) бракераж комиссиясының қызметін "бракераж комиссиясы туралы Ережеге" сәйкес ұйымдастыру»;                                                                                 

2) 2019-2020 оқу жылына бракераж комиссиясының жұмыс жоспары бекітілсін.

 

Бракераж комиссиясының төрайымы: / А. С. Досумова/

Мүшелері бракеражнойкомиссии: / Бажок Н.Н./

                                                           /Балтабаева Т. К./

Жаңартылған күні: 26.02.2020 16:21
Құрылған күні: 26.02.2020 16:21

Текст